Limba română, întrebare adresată de charliechaplens, 9 ani în urmă

miscarea inseamna viata eseu
Cel mai inteligent raspuns!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anaborta85
8
Sedentarismul atinge cote alarmante în zilele noastre şi este un factor de risc considerabil pentru afecţiuni precum: boală coronariană, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, sindrom metabolic, diabet zaharat, obezitate, osteoporoză, afecţiuni ale coloanei. 
Modul de viaţă actual favorizează sedentarismul: stăm aşezaţi din ce în ce mai mult în faţa televizorului ori a computerului, folosim maşina, ascensorul sau scările rulante, astfel că ne mai rămân puţine ocazii să ne folosim capacitatea fizică.
Faceţi sport de trei ori pe săptămână

cris2: Traim intr-o lume intratit de agitata shi intratit de sensibila incit uitam ca "Miscarea inseamna viata",iar viata trebuie sa o pretuim pentru ca avem doar una
Răspuns de crinairin
17
                                                  Miscarea inseamna sanatate
   Miscarea-sport,sanatate si vigoare.Sa fi mereu in miscare inseamna a fi un om ager,sanatos si plin de viata.
   Sedentarismul duce la boli,pe care cu greu le putem trata.Tagore spunea ca e bine sa fi mereu in zbor asemeni unui vultur,,,si du-te la furnica sa vezi povara ei''.Gandindu-ne la aceste versuri trebuie sa cugetam adanc la talcul lor.Omul munceste pentru existenta,dar mai presus,el are nevoie de cat mai multa miscare,munca ii da aripi si forta,energie asemeni furnicii care atat de mica,duce povara atat de grea si nu oboseste niciodata.
   Natura ne indeamna si ne asteapta s-o intelegem si sa-i deslusim misterele.Mijloacele de transport nu pot patrunde in adancul padurii sau spre inaltimile ametitoare ale muntilor.Doar pasul omului e ingaduit.Miscarea  forta,puterea si vointa omului spre o viata mai lunga,mai sanatoasa.
   Asemeni pasarii colibry,omul e un invingator ,a cucerit prin miscare/sport tinuturi greu accesibile si toate datorate efortului prin existenta.
    Mancand sanatos,plimbandu-ne in aer curat si facand anumite sporturi ne mentinem echilubrul mental si fizic.
                                              sper ca raspunsul meu ti-a fost de ajutor!
Alte întrebări interesante