Biologie, întrebare adresată de lieswixq, 7 ani în urmă

modalitati de mentinere a starii de sanatate a sistemului circulator,respirator.pls repede:___dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lobontvalentinaadina
0

Răspuns:

Sistemul circulator este responsabil cu deplasarea sângelui prin corp, pentru a alimenta cu oxigen și nutrimente țesuturile și organele, dar și pentru a prelua de la acestea limfa. Sistemul circulator cuprinde trei componente: inima, vasele sangvine (artere, vene și capilare) și sitemul limfatic. Când toate aceste componente se prezintă în parametri normali, sistemul circulator funcționează normal.

Adoptând un stil de viață sănătos, se poate menține sănătos sistemul circulator.Gândirea pozitiva si Îndepărtarea factorilor care creează stres.Chiar și micile schimbări din rutina zilnică pot avea influențe pozitive asupra vieții. Consult anual la medicul de familie. Respectarea indicațiilor medicului de specialitate de la primele simptome. Respectarea medicatiei.

Sănătatea respiratorie este de o importanță vitală, deoarece prin acest proces organismul primește oxigenul necesar pentru a supraviețui.

Fiecare dintre țesuturile care alcătuiesc organele necesită o cantitate adecvată de oxigen pentru a funcționa corespunzător, iar lipsa parțială sau totală a acestuia poate deveni fatală.

Sistemul respirator uman este format din nas, faringe, laringe, trahee, bronhii și plămâni. Când unul dintre aceste organe eșuează sau prezintă un anumit tip de modificare, suntem în prezența unei boli respiratorii.

Evitarea fumatului.

Consumarea alimentelor bogate in omega 3-6-9

Zilnic exercitii fizice, mers pe jos.

Evitarea zonelor poluate, prafuite, cu plante ce provoaca alergii.

Mentinerea greutatii corporale.

Exercitii de respiratie.

Control regulat la medicul specialist.

Alte întrebări interesante