Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Model de argumentare pastel!!!va rog ajutor!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mitamoldovan1
2078

Pastelul este specia genului liric în care se prezintă sentimentele şi trăirile eului poetic, în legătură cu un aspect din natură, surprins într-un anumit anotimp sau moment al zilei.

Textul ________  de_________ reprezinta un pastel, avand toate trasatirile acestei specii literare.

In primul rand, textul apartine genului liric deoarece foloseste ca mod de expunere descrierea, iar sentimentele autorului sunt exprimate in mod direct, existand si marci ale eului liric exprimate prin ___________.

In al doilea rand, poezia are ca tema _____ dupa cum se poate observa din structura _____.

Pe de alta parte, elementele mai sus amintite sunt prezentate cu ajutorul unui limbaj artistic, existand imagini vizuale/auditive(exemple) si diferite figure de stil(exemple).

Dupa cum se poate observa, cele mai numeroase sunt epitetele care contin in plan morfologic imbinarea tipica descrierilor literare substantive-adjectiv, acestea avand rolul de a da culoare peisajului descris.(cand exista epitete cromatice).

Nu in ultimul rand, pe baza textului descris, autorul sugereaza anumite sentimente de _______ prin structuri/versuri ca _________.

In concluzie, datorita faptului ca este un text liric in care poetul descrie un aspect din natura, putem spune ca textul _______ de ________ reprezinta un pastel.

Alte întrebări interesante