Limba română, întrebare adresată de StefaniaGh3, 9 ani în urmă

Model de compunere argumentativa pentru genul liric (cat mai multe cuvinte)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CosminAndrei1233
159
In opinia mea opera x de y apartine genului liric deoarece este o opera in care autorul isi exrpima in mod direct si subiectul sentimentele, emotiile si trairile prin intermediul figurilor de stil si al inaginilor artistice, dar si al eului liric.
In primul rand apar marci lexico-gramaticale ale prezentei eului liric puse in evidenta prin intermediul formelor verbale si pronominale de persoana I singular si plural
X De asemenea in text sunt prezentate forme verbale si pronominale ale relatiei eul liric- interlocutor, prin intermediul verbelor si pronumelor la persoana a II-a singular si plural, a substantivelor in vocativ, a interjectiilor, a punctelor de suspensie.
Poetul isi exprima sentimentele de ..... (ce sentimente se desprind din text ... de bucurie, de melancolie, de nostalgie).
In al doilea rand se remarca imaginile artistice vizuale, auditive, olfactive, dinamice (miscarea). De asemenea in text sunt prezentate figurile de stil (dam exemple de cateva fig. de stil pe care le vom comenta).
In concluzie trasaturile mai sus prezentate justifica incadrarea textului in genul liric.
Alte întrebări interesante