Biologie, întrebare adresată de betty6759, 8 ani în urmă

Model de fişă de observație
Numele, prenumele___________
Locul observației_____________
Data______________________
Mediul de viaţă (parc, pădure, rîu etc.) -_____________________
Denumirea organismului_______
Forme de miscare/locomoție a organismului________________
Părţi ale corpului care realizează mișcarea/locomoţia__________
Caracteristici ale părților corpului ce realizează mișcarea/locomoția (dimensiune,
formă, aspect etc.) -_________
Poziții ale organelor în timpul mișcării/locomoției.__________
(Va rog ajutatima)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mity01
2

Răspuns:

Numele, prenumele___________

Locul observației: Bucuresti, Parcul Cismigiu

Data 15 septembrie 2019

Mediul de viaţă (parc, pădure, rîu etc.) - parc

Denumirea organismului porumbel

Forme de miscare/locomoție a organismului zbor si mers

Părţi ale corpului care realizează mișcarea/locomoţia aripile sunt folosite pentru realizarea zborului. Picioarele sunt folosite pentru realizarea mersului. OBS. Porumbelul, desi este o pasare destul d emica, paseste , (merge ca si gaina) si nu sare cum fac majoritatea pasarilor mici (de ex vrabia)

Caracteristici ale părților corpului ce realizează mișcarea/locomoția (dimensiune, formă, aspect etc.) - Aripile porumbelului sunrt scurte si late. Pentru aceasta pasare este foarte greu sa decoleze, iar aterizarea presupune realizarea cu succes a unei manevre complicate.  In zbor orizontal pasarea prinde viteza destul de mare, dar menevrabilitatea lasa mult de dorit, porumbelul este greoi atat la schimbarea directiei in plan orizontal cat si la schimbari de altitudine. In caz de pericol extrem, porumbelul isi strange aripile si se lasa sa cada pana in apropierea solului,l fiind totusi greu de prins de catre pasarile de prada. Pentru a se odihni, dupa ce ia altitudine porumbelul planeaza, dar nu o poate face decat pe distante destul de scurte.

Picioarele porumbelului sunt scurte si foarte fragile. Acestea nu sunt acoperite de pene, avand o piele groasa. Porumbelul are gheare foarte mici si tocite. El merge incet si tacticos. Are insa un bun echilibru cand merge. Picioarele sunt cel mai solicitate cand porumbelul aterizeaza.  

Poziții ale organelor în timpul mișcării/locomoției. Aripile se deschid lateral, fiind pozitionate in partea de sus a trunchiului. Picioarele sunt orientate in jos, fiind pozitionate in partea de dinapoi a trunchiului.

Alte întrebări interesante