Limba română, întrebare adresată de spenuz, 9 ani în urmă

Modelu tau in viata.
1) De ce avem nevoie de un model in viata ?
Aici trebuie sa imi exprim parerea personala despre necesitatea de a avea model demn de urmat.
Ce inseamna un model ?
Cine poate fi un model ? (10-15)randuri.


2) Povesteste continutul unuo film ce o avut un personaj pe care il admiri foarte mult (15-25 randuri)

3) Descrie o persoana pe care tu o ai drept model in viata precizand de ce ai ales acea persoana

4) Descriete pe tine cum te vezi la 30 de ani.


Am nevoie urgent va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de craciunmihaela2
2
e bine sa avem modele in viata, atata timp cat ne influenteaza intr-un mod pozitiv si atata timp cat ramane o simpla persoane pe care o apreciem, si nu o obsesie sau un Dumnezeu.
modelele au o influenta mai mare asupra copiilor sau asupra oamenilor fara personalitate, ei incercand sa devina o copie a persoanelor pe care le admira, confundand totul..
un astfel de exemplu am fost chiar eu, care pana acum un timp aveam o adevarata obsesie pentru tudor chirila ( solistul formatiei Vama Veche). el era idolul meu si eu incercam sa fiu exact ca el : daca lui ii placea un film, il vedeam repede si trebuia sa-mi placa si mie, daca el era dinamovist, eram si eu, daca el spunea ceva, eu memoram imediat si le spuneam tutror.. tudor chirila este si actor, iar eu imi doream, bineinteles, ca atunci cand cresc sa fiu studenta la i.a.t.c. degeaba imi spunea lumea ca poate mi se potriveste mai bine altceva, ca o sa ma mai gandesc, ca sunt inca un copil, eu nici nu voiam sa concep : ma plimbam toata ziua cu ziarele prin casa si vorbeam singura, incercand sa iau lectii de dictie. citeam cate un articol de cate 20 de ori, pana imi iesea cum vroiam. acolo unde am dat exemplu poti sa schimbi

Alte întrebări interesante