Limba română, întrebare adresată de adriantoekwdist, 9 ani în urmă

Momentele textului:Amintiri din copilarie.
Ca să fie cu:
Situația Inițială,
Cauza Acțiunii,
Desfășurarea Acțiunii,
Situația Dificilă,
Depășirea situației dificile,
Situația finală.
Vă rog e urgent!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GoodAngel
51
O caracteristica fundamentala care justifica incadrarea textului intr-o opera epica o reprezinta desfasurarea evenimentelor inr-un context spatio-temporal,prezenta actiunii si personajelor.
Situatia initiala:Astfel,aflam ca actiunea se petrece intr-o zi de prin luna lui Mai,aproape de Mosi,la scoala din satul Humulesti unde badita Vasile il pune pe Nica a lui Costache sa-l asculte pe Nica la lectie.
Cauza actiunii:Cei doi sunt certati din cauza Smaranditei popii.
Desfasurarea actiunii:Speriat de multitudinea insemnarilor evaluatorului sau si de pedeapsa,Nica fuge din clasa.Urmarit de catre doi colegi,se ascunde in lanul de porumb,ajunge acasa si ii povesteste mamei cele intamplate.
Situatia dificila:Parintele ajunge acasa la familia lui Nica si incearca sa-l convinga pe acesta de necesitatea educatiei.
Depasirea situatiei dificile:Ademenit de vorbele parintelui si de posibilitatea de a deveni ginere,Nica revine la scoala si se pune pe invatat.
Prin toate aceste trasaturi,''Amintiri din copilarie'' de Ion Creanga este o opera epica de referinta in literetura romana.
Sper sa-ti fie de folos!
Alte întrebări interesante