Limba română, întrebare adresată de anastasiastana55, 8 ani în urmă

monumente si schite de ion luca caragiale​ rezumat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mirongabriela90
3

Explicație:

Într-o zi cele trei cocoane împreună cu tânărul Goe hotărâse sa meargă la București de 10 mai, pentru ca băiatul să nu mai rămână repetent.

Când au ajuns în gara și așteptau trenul, băiatul începuse să strige ca vrea să vină odată.

După ce a venit, în tren începuseră toate obrăznicie Goe se duse în compartimentul pentru bărbați scoase capul pe geam, dar un om ii spusese să nu mai scoată capul pe geam ca nu e voie.

Goe, văzând că nu îl lasă să facă ce vrea, se strâmbă la el, apoi iar se agăța cu mâinile de geam. După câteva momente, Goe începe să tipe și să facă în toate felurile, spunându-le femeilor că și-au pierdut pălăria împreună cu biletul.

După aceasta venise conducătorul care ii ceruse mamei lui Goe biletul băiatului, dar aceasta încerca să îi explice ce sa întâmplat.

Acesta văzând că nu vrea să plătească biletul a spus ca îl da jos pe băiat la prima stație și le dă și amendă..

După aceasta, doamnele au plătit biletul și amenda apoi când nu erau atente Goe a fugit pe coridor, iar când trenul sa zgâlțâie, el a întrat în compartimentul pentru o singură persoană, și s-a blocat, apoi a început să zbiere.

A venit conducătorul, la eliberat, apoi cele trei cucoane la luat în brațe, de parcă nu-l mai văzuse de o perioadă îndelungată.

După aceea mam'mare se hotărâse să stea cu băiatul pe hol, pentru a se asigura că nu pățește nimic.

Dar când a văzut că bunica sa nu e atentă, a tras manivela, iar trenul sa oprit brusc, iar toată lumea sa speriat.

Văzând acestea mam'mare îl ia pe Goe în brate și s-a prefăcut că doarme, pentru a nu mai plăti o amendă de pe urma băiatului.

Dar cu aceste întâmplări trenul ajunsese cu câteva minute întârziere la București, iar aceasta a luat trăsură și sau îndreptat către bulevard.


anastasiastana55: mss muuult
mirongabriela90: Cu drag
anastasiastana55: ¦)
Alte întrebări interesante