Limba română, întrebare adresată de ra1, 9 ani în urmă

motivati ca textul musculita de emil garleanu apartine genului epic.va rog frumos ajutati.ma!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 0000000
142
       Genul epic cuprinde toate operele literare in proza sau in versuri in care sentimentele autorului sunt transmise in mod indirect prin intermediul actiunii si al personajelor.
       O astfel de opera este si "Musculita" de Emil Garleanu deoarece intruneste toate trasaturile unei astfel de opere.
       In primul rand, exista o actiune, aceasta desfasurandu-se pe momente ale subiectului: Musculita intra pe fereastra odaii unui preot in cautare de hrana. Zareste niste picaturi de ceara pe colturile unei carti si incepe sa manance, apoi isi aminteste cum necajise un dascal cu cateva zile in urma in timpul unei slujbe. Dupa ce se satura, se aseaza pe slova si adoarme. Apoi, parintele Gheorghe intra furios, nu-si gaseste sotia si apoi se infurie si mai tare dupa ce isi vede cartile vrafuite. Deodata, el inchide cartea si o tranteste in dulap, strivind musculita care in acel moment se gandea la cat de bine este sa traiesti si sa mori satul.
       In al doilea rand, opera are doua personaje: musculita, personaj principal, si preotul Gheorghe, personaj secundar. De asemenea, principalul mod de expunere din text este naratiunea.
       In concluzie, prin toate argumentele aduse mai inainte, am demonstrat ca "Musculita" de Emil Garleanu apartine genului epic.

ra1: multumesc mult
Alte întrebări interesante