Limba română, întrebare adresată de andrei6869, 8 ani în urmă

Motivati in 20-25 randuri care este nuvela voastra preferata (alegeti dintre HAGI TUDOSE/POPA TANDA/DOUĂ LOTURI)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lukegaldau
0
În opinia mea, opera literară “Popa Tanda”, purtand semnătura lui Ioan Slavici, este nuvela mea preferată, deoarece ea are un mesaj puternic, ceea ce poate influența un adolescent de vârsta mea pentru a persevera.

Prin simplul fapt că personajul principal, popa Tanda, este aflat în evoluție, cu o caracterizare dezvoltată, dă-mi deduce că acesta va avea un sfârșit plăcut. De la Butuceni pana la Saraceni, popa Tanda își schimbă comportamentul. În momentul în care ajunge Popa în satul sărac, Părintele trandafir dorește binele satului, dar după puțin timp, adică după momentul În care a realizat că oamenii satului sunt nevoitor de binele satului, a debutat batjocora. Popa Tanda, apoi, este reclamat la protopop, apoi la episcop, acesta Putându-se să fie extras de meseria lui de ap putându-se să fie extras de meseria lui de popa. Pentru a doua oară, acesta își schimbă atitudinea, pentru ca într-un final fericit, după multă perseverență, satul de vineri frumos, cu flori, având o frumusețe aparte.

În concluzie, această operă literară, care surprinde personajul principal, părintele trandafir, este nuvela mea preferată deoarece aceasta este surprins în evoluție, perseverent pentru binele satului Saraceni.

andrei6869: iti multumesc mult de tot
lukegaldau: N-ai pentru ce. Sper ca te-am ajutat
Alte întrebări interesante