Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Mulțumesc anticipat!​

Anexe:

Utilizator anonim: schimbi cuvintele
Utilizator anonim: și le faci mai scurte unele.
tanasetraian: Dar daca scriu in samsung notes informațiile alea?
tanasetraian: i fac ss
tanasetraian: Si pun aici
Utilizator anonim: Păi nu știu
Utilizator anonim: îmi trebuie o foaie A4 scrisă
tanasetraian: Vad dacă merge
Utilizator anonim: Eu dau coroană la cel mai bun răpsuns și lung.
Utilizator anonim: Dar dacă este de pe net, să fie mai diferit.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BiancaRebeca
10

Unul dintre cei mai importanți si cunoscuți artiști din perioada Renașterii Italiene a fost Michelangelo Buonarotti, un pictor care a dat startul dezvoltării si creativității picturilor si operelor din domeniul artei.

Michelangelo Buonarotti s-a născut pe 6 martie 1475, în Roma. Acesta a fost unul dintre marile genii, aducând o renaștere memorabilă, ducând arta la un alt nivel. El era specializat pe pictura, desen, sculptură și arhitectură, creând adevarate miracole cu ajutorul muncii si a talentului său nemăsurat. Însă, acest talent a venit alături de alta pasiune de asa, mai exact poezia. El era vestit pentru sonete si madrigale, prinde acestea numarandu-se si "In timp ce va ador", si multe altele. Pana ca acesta să se afirme că pictor, era deja vestit in sculptură. Una dintre primele sale picturi a fost "La Sacra Famiglia", cunoscută și sub numele de "Madonna Doni". După aceea el a evoluat, ajungând sa realizeze unele dintre cele mai cunoscute picturi din toate timpurile: "Judecata de apoi", "Batalia de la Cascina", dar si plafonul Capelei Sixtine. În domeniul arhitecturii, se face cunoscut prin opere lucrate cu măiestrie, precum Palatul Farnese, biserica Santa Maria degli Angeli e dei Martiri, si multe altele. El primește în anul 1535 titlul de "arhitect, sculptor, si pictor de frunte al palatului papal". Cand avea 75 de ani, marele artist afirma că "Pictura, și mai ales fresca, nu este o ocupație pentru cei ce au trecut de o anumită vârstă”. Acesta a decedat la 88 ani, în data de 18 februarie 1564, chiar cand lucra la cupola Catedralei Sfântului Petru, ajungand pana la tambur. În anii 1588 si 1590, lucrarea a fost terminată de Giacomo della Porta. Se poate spune că acest pictor s-a născut cu talentul acesta măreț, si a murit alături de el.

Michelangelo Buonarotti a fost si ramane un om care a făcut istorie, un model demn de urmat, fiindcă si-a dezvoltat tot mai mult talentul prin munca, pana cand a ajuns unul dintre cei mai importanți artiști din toate timpurile.

Nu e foarte lungă, nu prea le am, dar daca face pe power point cred ca o sa fie ok daca mai pui si imagini.


Utilizator anonim: Mulțumesc! ❤ Nu contează că ai mâncat. Am termen limită.
Alte întrebări interesante