n(n+1)(2n+1)/6 + n(n+1)/2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
il dai pe n factor comun
Explicație pas cu pas:
n(1+1+1+1)/6+1+1/2
adica:
n×4/(8:2=4)=>n×4/4
simplificam si ne da: n
Razvan2401:
De unde 8:2?
Răspuns de
1
Explicație pas cu pas:
n(n+1)(2n+1)/6 + n(n+1)/2=
n(n+1)[(2n+1)/6 + 1/2]=
n(n+1)(2n+1+3)/6=
n(n+1)(2n+4)/6=
n(n+1)(n+2)/3=
n(n^2+2n+n+2)/3=
n(n^2+3n+2)/3=
(n^3+3n^2+2n)/3
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Franceza,
8 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă