Limba română, întrebare adresată de dmicu0585, 8 ani în urmă

Ne Imaginează-ţi că personajele mai trăiesc si astazi Redactează un text, de 70-100 de cuvinte, in care så rescrii un episod din textul Zana Muntilor, adaptat la secolul al XXI-lea. In redactarea textu lui, vei avea in vedere: precizarea specificului perioadei în care este plasată acţiunea (zilele noastre), D prezentarea a două personaje din basm care participă la acţiune, în funcţie de noul mediu; Dadaptarea evenimentelor la perioada men ționată; Drescrierea unei acţiuni din basm, în raport cu situația nouă, ilustrată de tine. 4​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
8

Pentru a putea redacta un text în care să rescriem un episod din textul Zâna Munților este necesar să citim cu atenție textul și să realizăm un plan de idei al textului. Acest lucru ne va ajuta să identificăm mai ușor episoadele basmului. Putem alege apoi oricare episod și să îl rescriem adaptând textul la perioada zilelor noastre.

Spre exemplu am putea alege să rescriem episodul în care împăratul împreună cu fiul său, se pregătesc să meargă la ultima nuntă. În acest episod împăratul pune la cale un plan prin care să reușească să afle cine este fata misterioasă de care fiul său este îndrăgostit:

  • acțiunea textului are loc în zilele noastre;
  • cele două personaje care participă la acțiune sunt împăratul și fiul său;
  • descrierea acțiunii va include elemente contemporane (tatăl este îngrijorat de problemele de anxietate ale fiului său, în loc să folosească smoală ar putea angaja niște detectivi particulari etc.).

Împăratul primi o nouă invitație la nuntă, pe care inițial se gândi să o refuze, deoarece era trist din cauza problemelor de anxietate ale fiului său....    


ispaseduardnicolae57: doar atât
ciolovanramona: Nu stiu daca este bine dar sper!!!!!!!!!!!!
Alte întrebări interesante