Limba română, întrebare adresată de atentieavetigrija65, 8 ani în urmă

Necesitatea de a vorbi limba romana corect 3 Argumente 15 Randuri

Argumente clare si lungi


Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alinamonicaa15
1

Răspuns:

De ce trebuie să știm să vorbim corect? Este atât de important acest lucru în ziua de astăzi? Da, este vital. Și a ști să vorbești corect implică și a ști să scrii corect. Comunicarea nu se bazează doar pe farmecul personal și pe înțelegerea defectuoasă a unor sunete. Comunicarea eficientă înseamnă dicție, ascultare activă, claritate și feedback. Dacă nu ești capabil să livrezi un mesaj corespunzător, răspunsul pe care îl vei primi înapoi nu va fi unul satisfăcător.

O vorbire defectuoasă duce la o scriere incorectă, iar dacă cel care vorbește incorect lucrează la o companie care face campanii de publicitate ajungem la rezultate ca cele din imagine în care scriem: “promit să fiu primul la șcenă”

Dacă vorbirea va fi superficială, aceasta va afecta și scrierea. Nu putem scrie la fel cum vorbim. Și dacă nu pronunțăm cum trebuie sunetele, scrierea va avea de suferit. Dicția ne ajută să pronunțăm corect toate sunetele și să avem o comunicare cât mai clară și eficientă. Dacă nu pronunțăm corect, din păcate, vom ajunge să scriem la fel cum pronunțăm.

Este mai lung dar copiezi doar ce ți se pare mai important. Sper te-am ajutat!

Alte întrebări interesante