Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Niciodată n-o să pricep exact ce se numește fericire, așa aspectul ei variază după om și după clipă. Parcă e valul superb care se întinde până la mine și s
e destramă înainte de a detaila toate farmecile din el. Pot numi fericire aceste extaze și torturi ce se succed mereu și aceste potoliri, pentru un scurt timp, în fața mării?!

Scot din toate aceste atâtea emoții, atât orgoliu de a trăi intens, de a fi în mine un foc cu arșițele și palpitările lui! De a descoperi atâtea lucruri noi, în mine, în vecini și în natură, atâtea taine, nebănuite. De a avea intuiții în orișice moment. Simt fiecare nerv întins ca să vibreze la cea mai mică atingere. Dar de o mie de ori îmi simt corpul prea firav ca să suporte aceste zbuciume, și mă plâng că n-am avut noroc. Și în ora când mă strecor printre cele câteva corăbii ce odihnesc pe plaja mică și mă ascund după o cotitură unde nu vin oameni de obicei și acolo mă întind pe nisip, cu marea și cerul în fața mea, și urlu de disperare și singurătate, nu pierd conștiința de importanța Cavarnei pentru mine de-a lungul anilor.
Într-un timp, noaptea, marea era superbă. Am asistat cu adorație la toate prefacerile lunii, care lumina toată apa, și fiecare părticică de val scânteia. Era o feerie, și nu sunt cuvinte pentru a o descrie, nici culori pentru a o picta. Ce contează toate farmecile oferite de o creație omenească, o carte genială, un oraș fantastic, față de minunea ce se desfășoară lângă umilul port...

Îmi simțeam tot sufletul în tresărire și-mi deveneau puerile toate credințele.
Cu Ioana alături, se desfășurau împrejurul nostru miracole, și, în același timp, simțeam palpitând în noi tot ce a fost, tot ce va fi.
În clipele acele orice aș fi crezut posibil.

REZUMATUL IN 6-10 RANDURI AL TEXTUL DE MAI SUS. VA ROG.............

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lilao
3
Actiune se petrece intr-nu port .Autoru descrie starea sa sufleteasca si agonia sufletului sau prins in mrejele iubiri .Iubirea care este formata din fericire dar si din durere si frica. Frica de sentimentele inca necunoscute de el pana acum.Cred ca autorul descrie prima lui dragoste amplificata de tot ce este in jurul lui :de mare ,de plaja de peisajul mirific care-l fac pe autor sa nu-si dea seama de ce anume s-a indragostit.

lilao: a iesit mai mult un comentariu deoarece nu ai cum sa faci un rezumat la o stare sufleteasca
Alte întrebări interesante