Biologie, întrebare adresată de Panda21827, 8 ani în urmă

,,NIMIC NU DISPARE, TOTUL SE TRANSFORMĂ” este legat de biologie, ceva de genul ca tot ce aruncam se transforma in substanța organica, vreau o explicație mai complexa
DAU COROANA MULTUMESC!


madalin01vaicar: Este vorba de alcătuirea unui text pe baza acestei unități frazeologice?
Panda21827: Trebuie explicat acel citat
madalin01vaicar: Nu știu de ce, dar nu mă lasă sa raspund
Panda21827: Poti scrie la comentarii sau privat, te rog?
madalin01vaicar: Anyway, citatul respectiv vorbește despre circuitul materiei in natura. Astfel tot ce este folosit se întoarce in natura sub o alta forma, dar cu același scop.
madalin01vaicar: Astfel atunci când un animal moare, acesta este descompus de către bacterii care transforma substanțele anorganice in substanțe organice, pe care le fixează ulterior in sol.
madalin01vaicar: Plantele extrag acele substanțe din sol și cu ajutorul luminii se formează procesul de fotosinteza, astfel acestea cresc și se dezvolta, urmând sa fie hrana pentru un animal la fel ca acela.
madalin01vaicar: Sper ca nu am fost prea vag și ca te-am ajutat
Panda21827: Multumesc mult!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madalin01vaicar
1

Citatul respectiv vorbește despre circuitul materiei in natura. Astfel tot ce este folosit se întoarce in natura sub o alta forma, dar cu același scop.  Astfel atunci când un animal moare, acesta este descompus de către bacterii care transforma substanțele anorganice in substanțe organice, pe care le fixează ulterior in sol.   Plantele extrag acele substanțe din sol și cu ajutorul luminii se formează procesul de fotosinteza, astfel acestea cresc și se dezvolta, urmând sa fie hrana pentru un animal la fel ca acela.

Acum am reusit sa postez raspunsul :)

Succes la scoala!


Panda21827: Multumesc!
madalin01vaicar: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante