Notam cu g inversa functiei bijective f:(0,+∞)→(6,+∞), f(x) = +1. Calculati g(26).
Diidiiiii:
??
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
5^x+1=y
5^x=y-1
x=log in baza 5 din (y-1)
=> f la -1 de x = log in baza 5 din (x-1) = g(x)
=>g(26)=log in baza 5 din (26-1) = log in baza 5 din 25 = log in baza 5 din 5^2 = 2
5^x=y-1
x=log in baza 5 din (y-1)
=> f la -1 de x = log in baza 5 din (x-1) = g(x)
=>g(26)=log in baza 5 din (26-1) = log in baza 5 din 25 = log in baza 5 din 5^2 = 2
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă