Limba română, întrebare adresată de andreibos1234, 9 ani în urmă

noteaza cateva evenimente care ar putea face parte dintro,,istorie,,traita de tine .redacteaza o compunere de 10 15 randuri in care sa prezinti unul dintre aceste evenimente valorifica in raspunsul tau mesajul transmis in urmatorul fragment de text :am vrut sa spun ca nare rost sa ne amagim,lamuri simon .puse la un loc gandurile noastre de orice culoare de frunze sau de pisici nau cum sa devina istorie . poate doar...istorioare 20 pcte repede

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
37
Destin ...

Zile de primăvară firave ca şi cele de acum un an sau mai bine. Zile senine sau tulburi după cum natura are pe a  sa cărare ...dar oare pe a ta, cărare, omule, zilele şi nopţile, şi primăverile ... şi înserările cum îţi sunt?
Privind spre zi te văd pe cărare cu-n ghiozdan în spate emoţionat de întâiul pas de şcoală, apoi eşti senin în bacalaureat ... şi urci, şi cobori după a ta putinţă sau neputinţă. 
Te văd în zi de Paşte cu oameni rostind: ,, Hristos a înviat!" şi chipul tău, omule, e lumină, lumină dată de Adevăr.
Te văd în seară amară când om drag a plecat mai devreme spre veşnicie şi-atunci plângi. Da, plângi, omule, plângi! Şi-nvaţă să treci şi senin să rămâi pentru că doar astfel vei fi pe cale şi răul, urâtul, invidia , egoismul, întunericul le vei ocoli.
Şi când sufletul ţi-a cântat a dragoste, fii dragoste că este rară floare-n viaţă!
Aici, în zi firavă de primăvară, omule las gând şi eu, eu ca şi tine, am păşit şi păşesc seninul şi înserarea şi plâng şi cânt, şi ...  dragoste sunt în firavă floare ce urâtul şi răul am ocolit.


andreibos1234: multumesc dar sper sa no mai scrie cineva
andreibos1234: sunt clasa a 5 ea si o sa zica ca e de pe net :((
Utilizator anonim: Cu drag!
Alte întrebări interesante