Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de ancuta6029, 8 ani în urmă

Noteaza un text argumentativ 13-15 randuri
In care sa ti exprimi opinia cu privire la importanta studierii istoriei in scoala.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lazarlidia2000
0

Consider ca studiatul Istoriei in școală este foarte importanta, având in vedere ca istoria este o materie frumoasa care ne arata ce au făcut anumiți domnitori/ conducători in trecut, ce fel de războaie au avut loc, ce se întâmpla in Romania in perioada Comunista sau cum de Evreii si-au pierdut viața in perioada Nazista din Germania. Aceasta materie ne oferă noua multe noțiuni importante, intelectuale de care avem nevoie. E adevărat ca la școala istoria nu prea e favorizata mai ales de elevi, fiind decat o materie plictisitoare nefolositoare pentru acestia, si de multe ori apare intrebarea: "cu ce ma ajuta pe mine istoria?" e adevarat ca este putin banala, însă daca încercam sa descoperim frumusetea acestei materii putem sa vedem farmecul acesteia ,si sa pasim in evul mediu impreuna cu Mircea cel Batran , Vlad Tepes, Stefan cel mare si multi alti.

Prin concluzie Istoria este o materie destul de importanta in scoli si de o valoare intelectuala mareata.

Răspuns de charmed
0

Răspuns:

De ce este nevoie sau important sa studiem materia Istorie in scoala, voi explica in urmatoarele randuri. Istoria te invata sa nu repeti greselile si sa inveti din ele. Pe de alta parte serveste ca o lectie introductiva pentru situatia actuala, doar stiind originea si istoria unei societati, a unei tari, a unui eveniment, le putem intelege. Istoria trebuie inteleasa nu memorata, un lucru pe care multi il uita.

Manualele tind sa se axeze pe evenimente politice (conflicte, razboaie, modificarea teritoriului) care sunt lucruri repetitive, mentionandu-se in trecere celelalte lucruri care definesc o societate precum miscari sociale, legi, progres, inovatie, cultura, stil de viata, obiceiuri; totodata, se discuta mai mult perioadele indepartate decat perioada curenta, elevii trebuie sa inteleaga prezentul cu referinta si comparatie din trecut, acesta fiind scopul si importanta predarii istoriei in scoli.

Istoria noastra se scrie acum, cei ce vor urma vor citi paragraful sumativ al generatiei noastre; oare ce va spune?

Alte întrebări interesante