Limba română, întrebare adresată de Alla0003, 8 ani în urmă

Nu credeti in basme!Au fost adevarate... Explicati citatul in 6 propozitii ,va rog muuuuuult ,DAU CROANA!! +50 PUNCTEEEEE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Shad0wSh4rky99
2
Multa lume crede că o poveste, un basm este ceva imaginar.Dar, absolut totul are un sâmbure de adevăr. În trecut, lumea nu avea o asa imaginație bogată, cum o avem noi, in prezent. Este ceva categoric, ca scriitori, de ex. Andersen, au păstrat si un pic de adevăr, cand au scris faimoasele si minunatele lor povești. Acum nici-un om nu le va uita niciodată. Noi, oameni, de aceea citim ce s-a petrecut in basme si povesti, pentru ca încercam sa ne formam in minte cam ce s-a petrecut.

Sper ca te-am ajutat :D
Răspuns de Luminix
2

Citatul transmite îndemnul de a citi. Prima informație subînțeleasă, este aceea de a citi basmele. (pentru a alege între a crede sau nu în ceva trebuie să cunoști mai întâi)

A doua informație este aceea de a nu crede în basme. (basmele fiind născociri, rod al imaginației cuiva, transmis cititorului).

A treia informație este o atenționare ce ar trebui definitiv să ne atragă spre lectură: au fost adevărate, ceea ce semnifică importanța basmelor prin prisma adevărului transmis (pot fi rodul imaginației, dar transmit învățăminte care sunt adevărate).

Adevărul este actual - un adevăr, dacă "a fost" va fi întotdeauna, această calitate nu se perimează.

Ca o concluzie, deoarece basmele sunt lecturi caracteristice unei anumite vârste, ceea a copilăriei, vârsta la care funcționează psihologia inversă (copilul face de cele mai multe ori ceea ce i se cere să nu facă, mânat de curiozitate) există șanse foarte mari ca citatul, îndemnul, să dea roade.

Alte întrebări interesante