Nu imi da bine ajutor va rog
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
4
Numitor comun 42
18(2x+1)-14(x+5)=2(3x-3)-3(5x+5)
36x+18-14x-70=6x-6-15x-15
22x-52=-9x-21
22x+9x=52-21
31x=31
x=1
18(2x+1)-14(x+5)=2(3x-3)-3(5x+5)
36x+18-14x-70=6x-6-15x-15
22x-52=-9x-21
22x+9x=52-21
31x=31
x=1
Răspuns de
2
Răspuns
Explicație pas cu pas:
3( 2 x + 1 ) / 7 - 2 ( x + 5 ) / 6 = ( 3 x - 3 ) / 21 - ( 5 x + 5 ) / 14
→ c.m.m.m.c al numitorilor ( 7; 6; 21 si 14 ) = 7 × 6 = 42
→ aducem fractiile la acelasi numitor
________________________________
18 ( 2 x + 1 ) - 14 ( x + 5 ) = 2 ( 3 x - 3 ) - 3 ( 5 x + 5 )
36 x + 18 - 14 x - 70 = 6 x - 6 - 15 x - 15
22 x - 52 = - 9 x - 21
22 x + 9 x = - 21 + 52
31 x = 31
x = 31 : 31
x = 1
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă