Matematică, întrebare adresată de ancasin, 8 ani în urmă

nu mai stiu ce sa ii fac...ajutati-ma va rog
trebuie sa fie egal cu
(m-1)(n-1)(n-m) si nu stiu cum sa ajung la aia

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de c04f
2
..............................................................................
Anexe:

ancasin: doar asa se poate? cum am facut eu determinantul, nu? pentru ca eu nu prea folosesc metoda asta, nu o inteleg asa bine, calculez mereu determinantii ca in poza mea
c04f: Daca dezvoltarea prin regula lui Saruss iti da polinom de gradul mai mare de doi, ineori descompunerea e dificila si in acest caz calea e de a scoate la inceput factori, si pentru aceasta operam cu linii sau coloane pentru a aparea factori pe coloane sau linii, obtinand determinantide grad mai mic, la bac si admiteri vei intalnii numai aceste situatii, cu foarte rare exceptii !
Utilizator anonim: "doar asa se poate? " Se poate și altfel ! Sunt câteva metode, toate simple. Ar trebui experimentate toate.. Metoda ta e foarte adecvată, rămâne doar să asociezi câte un element din prima paranteză cu un element convenabil din a doua paranteză. Faptul că ai informația despre rezultatul final, conduce la o mai rapidă rezolvare.
c04f: Asa poti cauta radacina si aplici schema lui Horner ca la polinoame, (in general ia mult timp) nu e cazul problomelor de bac sau admitere- se poate verifica.
Utilizator anonim: mesajul meu era adresat celui care a propus problema... evident că sunt de acord cu metoda ta , care e mult mai directă, dar nu totdeauna este suficient de folosită la liceu... în ultimul timp... prietenii știu de ce !
Alte întrebări interesante