Limba română, întrebare adresată de nagybianca79, 9 ani în urmă

Nu stiti o compunere de 20 de randuri despre primavara ? Dau 44 de puncte !!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
8
                               Primavara
Iata se termina iarna grea.Soseste un nou anotimp.In aceasta lume se trezeste la viata.Ghioceii aduc noul anotimp.Pasarile incep sa ciripeasca  inveselind lumea.Lalele rare se scoala din pamant.Copii asteapta acest anotimp,in special domnisoarele ,deoarece de 1 Martie primesc martisoare.De 8 Marte este tot o zi importanta ,Ziua Mamei ,Ziua femei.
Primavara anotimp =frumos,cald.
Răspuns de Liliana18
10
Iata ca au sosit si ultimile zile ale anotimpului de iarna.Ele vor face in curand loc primaverii,prima fiica a batranului an.|
 Zapada moale si pufoasa a fost inlocuita cu gingasii ghiocei care au inceput sa sune clopotelul,dand de veste apropierea primaverii.Copacii s-au imbracat in straie de sarbatoare si l-au incurajat pe mandrul soare sa-si trimita razele prietenoase spre pamantul odihnit care incepe sa tresara la viata.
  Pasarile vesele i-au multumit primaverii intr-un mod deosebit:au inceput concertul in lunci. Albinele au inceput sa adune in cupele lor aurite ,mierea din flori.Insectele misuna peste tot locul,fluturii zboara din floare in floare,iar furnicile au inceput lucrul in musuroi.
  mieii zglobii zburda pe campurile inverzite alaturii de copiii cu cosuletele incarcate cu flori. Cata veselie si viata e peste tot locul!

mihaelaelenaN11: mrs :)
Alte întrebări interesante