nu stiu aici,ma puteti ajuta
Anexe:
olaeriupaul31:
dd
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
a) 3*x+6>=0|-6
3*x>=-6|:3
x>=-2
S=[-2;infinit)
c)-5*(x+2)>0|:(-5)
schimbam semnele pentru ca impartim la nr negativ
x+2<0|-2
x<-2
S=(-infinit; -2)
e)x:6+0,1(6)<0
x:6+(16-1)/90<0
x:6+15/90<0
simplificam fractia cu 15 => 1/6
x:6+1/6<0|-1/6
x:6<-1/6|*6
x<-6/6
simplificam fractia cu 6 => -1
x<-1
S=(-infinit; -1)
g)-10*(x-0,25)>0|:(-10)
schimbam semnele pentru ca impartim la nr negativ
x-25/100<0
simplificam fractia cu 25 => 1/4
x-1/4<0|+1/4
x<1/4
S=(-infinit; 1/4)
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă