Istorie, întrebare adresată de xxrosethekitsunexx, 8 ani în urmă

Numește, cu trimitere la afiş, o caracteristică specifică regimurilor totalitare. Argumentează răspunsul. Inscripţia: Pentru fericirea poporului!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kmerykio
2

Răspuns:

Dupa cum stim cu totii, totalitarismul este un regim politic care presupune teroarea si recurgerea la solutii si acte extreme. Bulversarea populatie si constrangerea ei este intrumentul numarul unu de manipulare, cu scopul de a urma intr-o maniera stricta indicatiile conducatorului in mana caruia se concentreaza intreaga putere. 

Asadar, dupa cum se observa in afisul de mai sus, care cel mai probabil dateaza din perioada conducatorului sovietic Stabil reprezentat de altfel in imagine, caruia ii sunt adusi daruri de copii indoctrinati inca din primi ani ai vietii sa-l slaveasca pe crudul dictator. 

Ceea ce vedem nu este decat o forma de propaganda, care nu face altceva decat sa rasuceasca mentalitatea omenirii in favoarea lor. In aceste conditii, din 1922 si pana in 1953, adica perioada de dominatie a lui asupra Rusiei, s-a caracterizat printr-un drastic regim , fiind singurul conducator care a intors armata impotriva propriului popor, dar cu toate astea, imagini asemenatoare acesteia, au continuat sa circule printre masele de oameni care nu au facut altceva decat sa-i glorifice maretia de teama de a nu fi torturati sau supusi chinurilor.

Alte întrebări interesante