Istorie, întrebare adresată de maximbst, 9 ani în urmă

Numește meritele istorice ale călătorilor : Henric Navigatorul și Fernando Magellan .
Mulțumesc ...!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 57Andrusca1221
9
Dezvoltarea puterii maritime a Portugaliei a venitul de la prinţul Henric „Navigatorul” (1394–1460). Călătoriile de descoperire pe care el le‑a condus s‑au desfăşurat departe în Atlantic, către Azore şi de‑a lungul coastei de vest africane. Aceste călătorii au fost văzute de istorici ca începutul „epocii descoperirilor”. Ca membru al familiei regale, prinţul avea poziţia şi oportunitatea de a‑şi pune ideile în practică împreună cu curajoşii lui căpitani.

El personal nu a fost niciodată pe mare; porecla „Navigatorul” i‑a fost dată abia în secolul XIX. Henric a murit în 1460, când coasta africană de vest fusese explorată până în Sierra Leone. Pentru a‑şi atinge obiectivele, prinţul Henric a adus experţi‑consultanţi la palatul din Lisabona şi la Sagres unde locuia. Sunt încă supuse dezbaterilor ţintele sale exacte. În ciuda opiniei generale, el nu a fost, se pare, preocupat să găsească un drum pe mare către India, iar cercetările ştiinţifice au fost un concept străin pentru el. Rapoartele autorilor curţii arată că a fost doar interesat să propovăduiască creştinismul pretutindeni în lume, însă alte documente indică faptul că interesele sale economice au prevalat.

Fernando Magellan (în unele surse,Ferdinand Magellan) a rămas cunoscut în istorie ca fiind primul explorator european care condus o expediție în jurul lumii,primul care a descoperit o cale de acces din Atlantic către „Marea Sudului a lui Balboa” (Pacificul) prin periculoasa strâmtoare din Țara de Foc și primul care s-a încumetat să traverseze imensa și pustia întindere de apă a oceanului Pacific.

În secolul al XVI-lea,până ce europenii începeau să dezlege tainele din afara continentului lor,toate călătoriile peste oceane aveau o semnificație deosebită,dar au existat și unele care nu doar că s-au soldat cu descoperiri foarte importante,dar povestea lor pare desprinsă din romanele de aventuri – călătoria lui Magellan în jurul lumii este una dintre acestea.

Detaliile biografice care țin de cariera de explorator fac din Fernando Magellan probabil unul dintre cei mai mari aventurieri ai vremii sale. În zilele noastre,a călători pe tot cuprinsul planetei și să vezi tot ceea ce îți propui nu este deloc o dificultate și aproape că nici nu mai e ceva ce impresionează,dar în secolul al XVI-lea,când cel mai rapid mijloc de transport,dar și cel mai periculos era velierul (corabia cu pânze),realizăm că descoperirea unei simple insule aflată la capătul lumii cunoscute era o faptă ce nu trebuia uitată.
Sper că te-am ajutat !
Alte întrebări interesante