Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Numește o personalitate istorică ce a condus un stat democratic/totalitar in perioada interbelică. Apreciază rolu acesteia in istorie, formulând două argumente. Personalitatea Argumentul 1. Argumentul 2.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

Răspuns:

Un exemplu de personalitate istorică care a condus un stat democratic în perioada interbelică este Franklin D. Roosevelt. Acesta a fost al patrulea președinte al Statelor Unite ale Americii și a condus țara în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Un argument în favoarea rolului lui Roosevelt în istorie este faptul că a avut un rol important în încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. El a condus țara în timpul războiului și a luat decizii importante care au ajutat Statele Unite să câștige războiul.

Un alt argument în favoarea rolului lui Roosevelt în istorie este faptul că a introdus o serie de programe guvernamentale pentru a ajuta oamenii să treacă peste criza economică din anii 1930. Aceste programe, cunoscute sub numele de "New Deal", au ajutat milioane de americani să își găsească un loc de muncă și să își redobândească puterea financiară. Aceste programe au avut un impact semnificativ asupra economiei și au contribuit la redresarea ei.

Alte întrebări interesante