Istorie, întrebare adresată de cristina7616, 8 ani în urmă

numește țările vecine ale Franței și spune cum a influențat acestea viața locuitorilor urgent dau coroana ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fairymushroom
1

Răspuns:

Franța (în franceză [la] France, pronunție franceză: Pronunție audio /fʁɑ̃s/), oficial Republica Franceză este o republică constituțională unitară având un regim semi-prezidențial, mare parte din teritoriul său și din populație fiind situată în Europa de Vest, dar care cuprinde și mai multe regiuni și teritorii răspândite în toată lumea. Capitala sa este orașul Paris, limba oficială este franceza iar moneda este euro. Deviza națională este „Libertate, egalitate, fraternitate” (în franceză Liberté, Égalité, Fraternité), iar drapelul Franței este format din trei benzi verticale colorate, respectiv în albastru, alb, roșu. Imnul național este La Marseillaise.

mai întinsă țară din Uniunea Europeană, fiind însă abia a patra țară ca suprafață din Europa după Rusia, Turcia și Ucraina, cu precizarea că suprafața totală a Franței este de 640.679 km2 incluzând și teritoriile din afara Europei (Caraibe, America de Nord, Africa, Oceanul Indian, Oceanul Pacific, America de Sud).

Franța se învecinează cu următoarele state : Spania ( pe o porțiune de 650 km) , Andorra ( pe o porțiune de 57 km ) , Monaco ( pe o porțiune de 4,5 km) , Italia ( pe o porțiune de 515 km) , Elveția ( pe o porțiune de 572 km) Germania ( pe o porțiune de 450 km) , Luxemburg ( pe o porțiune de 73 km) , Belgia ( pe o porțiunde 620 km) . Franța are frontiere și cu alte state în afara Europei , respectiv Brazilia, Surinam sau Antilele Olandeze.


cristina7616: poti sa raspunzi la urmatoarea intrebare pe care o pun te rog
Alte întrebări interesante