Studii sociale, întrebare adresată de eqVus, 8 ani în urmă

Numește un lucru pe care l-ai schimba la omenire. Argumentează!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ana427257
6

Răspuns:

Principala caracteristica a omenirii pe care as schimba-o, ar fi modul in care suntem perceputi de persoanele din jur.

De multe ori, putem avea o anumita reticenta asupra unor fapte sau gesturi pe care oamenii le fac zi de zi. Astfel, ne vom forma o falsa impresie despre acel individ, judecand dupa aparente.

Prin urmare, cea mai buna solutie in acest sens este, fie sa incercam a vedea aspecte pozitive la acea persoana, fie chiar sa incercam sa ne imprietenim cu ea, pentru a o cunoaste.

Succes! ♡︎♥︎♡︎

Răspuns de adresaana
4

Răspuns:

Dacă ar fi să schimb un singur lucru la omenire, atunci aș eradica lăcomia.

În opinia mea, lăcomia este cauza tuturor problemelor mari ale omenirii: din lăcomie planeta este exploatată până la epuizare. Din lăcomie apar dezechilibrele financiare, între cei foarte bogați și cei foarte săraci. Din lăcomie apare și invidia, care macină relațiile între oameni apropiați, colegi, vecini etc.

Dacă lăcomia nu ar mai fi, atunci oamenii s-ar ajuta mai mult unii pe alții, ar fi mult mai darnici, mult mai echilibrați și în final mult mai fericiți. Iar planeta ne-ar putea „crește” pe toți fără nici o problemă. Resursele planetei sunt suficiente pentru nevoile tuturor, dar sunt insuficiente pentru lăcomia unora...

Alte întrebări interesante