Ed. tehnologică, întrebare adresată de virtosuvictoria15, 8 ani în urmă

Numiți etapele principale pe care trebuie să le parcurgă o persoană în căutarea
unui loc de muncă.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MyhaelaMya30
3

Explicație:

Căutarea unui loc de muncă înseamnă un întreg proces: mai multe etape de parcurs, atenție, concentrare și pregătire. Nimic nu e simplu, dar la final, când obții postul pe care îl vizezi, îți dai seama că tot efortul a meritat.

Și pentru că vorbeam de etapele ori pașii în găsirea unui loc de muncă, hai să facem o listă și să le/să îi detaliem.

1. Începe întodeauna cu EVALUAREA PROPRIEI PERSOANE! Știi care sunt PUNCTELE tale TARI, așa că bazează-te pe ele şi învaţă să-ţi gestionezi PUNCTELE SLABE. Acesta este primul pas, dar e cel mai important, pentru că de aici pornesc celelalte etape.

2. Stabileşte-ţi OBIECTIVUL profesional! fă un plan de acțiune! (ce vrei, când vei acționa, cum vei face o alegere)

3. COLECTEAZĂ INFORMAŢII despre piaţa muncii – află care sunt locurile de muncă vacanțe în domeniul care te interesează. De unde poţi să afli informații? Există o mulțime de surse: ziare, internet, tv, radio, târguri de locuri de muncă, agenţia judeţeană de ocupare a forţei de muncă, agenţii de recrutare ori contactarea directă a unor firme de interes.

4. ATENȚIE la CURRICULUM VITAE! CV-ul e instrumentul tău de marketing, de aceea trebuie să-l redactezi cu foarte mută grijă. E necesar să cuprindă toate informaţiile relevante care să-l determine pe angajator să te caute. Sfatul nostru este să fii sincer în ceea ce expui ca şi informaţii despre tine.

5. FII ACTIV! FII POZITIV! Depune CV-uri pentru posturile care sunt te interesează. Ca să obții locul de muncă dorit nu este suficient întotdeauna să candidezi la un singur angajator. Mai multe încercări înseamnă mai multe şanse de reuşită.

6. Am ajuns și la etapa de unde încep cu adevărat emoțiile: eşti chemat la interviu! Este momentul pentru care TREBUIE SĂ TE PREGĂTEŞTI. Sfaturile noastre: adună informaţii despre angajator, reciteşte anunţul, asigură-te că ştii unde este locul indicat şi că vei ajunge la timp. Fii atent la ținută – e foarte importantă; pregăteşte un rezumat al informaţiilor despre tine, eventuale referinţe. Gândeşte-te ce vrei să afli, stabilește întrebări pentru angajator.

7. Și acum, punctul culminant: INTERVIUL – prima întâlnire faţă în faţă cu potenţialul angajator. Felul în care vei reuși peste această etapă extrem de importantă ține de comportamentul tău. Ca să fim bine înțeleși, vom formula sfaturile sub forma unei mici liste. Astfel, la întâlnirea cu reprezentanții firmei:

Fii realist.

Afişează încredere de sine, fii sigur şi flexibil.

Fii cooperant.

Nu spune DA acolo unde vrei să spui NU.

Pune întrebări.

Alte întrebări interesante