Biologie, întrebare adresată de marioandreipopa, 9 ani în urmă

o afectiune a pielii . va rog . dau coroana


andreeabicioc38: Pot scrie și două?
andreeabicioc38: Eu am scris două dar îmi dai coroana ca sunt corecte sunt de pe un site medical

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stogunicoleta
0

9. Rozaceea

Rozaceea incepe cu o tendinta de inrosire rapida a chipului, de regula pe fondul trairilor emotionale puternice. Aceasta afectiune dermatologica specifica adultilor se poate intensifica de-a lungul timpului, devenind tot mai vizibila pe chip si insotita de vase de sange observabile cu ochiul liber.

In unele cazuri, rozaceea este insotita de piele ingrosata, umflaturi si acnee purulenta. Tratamentul este constituit din medicamente specifice sau interventii chirurgicale, precum terapia laser.

coroana?

Răspuns de andreeabicioc38
1
Negii
Negii sunt mici excrescente de culoarea pielii sau putin mai inchise la nuanta, care stau atasate de tesutul cutanat si apar de regula pe gat, piept, spate, zona axilelor, sub sani sau in regiunea pelvina. Acestia tind sa se dezvolte mai frecvent in randul femeilor si persoanelor varstnice.
Din fericire, negii nu pun in pericol sanatatea si nu sunt durerosi, cu exceptia situatiei in care sunt iritati de haine sau pielea din proximitate, care realizeaza o frictiune directa asupra lor. Negii se pot indeparta prin interventii de cauterizare, congelare sau indepartare chirurgicala cu bisturiul/laserul.
2. Acneea
Contrar opiniei comune, acneea nu este o afectiune dermatologica de care oamenii scapa odata cu incheierea adolescentei. Ea poate sa ramana o problema si la varsta adulta, atunci cand porii sunt blocati de sebum, impuritati si celule moarte ale pielii, devenind inflamati si infectandu-se.
Raspandita deseori pe fata, piept, spate si fese, acneea poate fi favorizata de tulburarile hormonale sau de bacterii. O metoda de prevenire a agravarii acneei este mentinerea portiunilor afectate curate si evitarea stoarcerii cosurilor (principala cauza a infectarii suplimentare si a cicatricelor inestetice).
Alte întrebări interesante