Limba română, întrebare adresată de stefmarci35, 8 ani în urmă

O apartenenta la genul liric de 150 de cuvinte a poeziei " în parc" de Șt O Iosif

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MIRUNA0
43

Genul liric cuprinde totalitatea operelor literare in care autorul isi esxprima in mod diect gandurile, iedile si sentimentele prin intermediul eului liric .

O prima tradatura a genului liric identigicata si in poezia ,,In parc " de St Iosif este exprimarea directa a sentimentelor de melanelancolie.

Subiectivitatea creatie lirice este reprezentate de prezenta eului lirc identificat prin marci lexico-gramatical de persona 1 ,, mi-ati, am, vreau ,, si de persoana 2 ,, v-au, voi , v-ati,,

Discursul liric este construit in baza monologului lirc idee sutinuta de prezenta sunbstantiveleor in vocativ ,, flori! , iubite!,, si verbele de persona 2 ,,fost , strans ,,

Caracteristic genului lirc este limbajul poetic concretizat in pozia lui St Iosif pirn abjndenta figurilor de stil si a imaginilor artistice .Astfele se remarca imaginile vizuale ,,Folori vestejite , folri moarte , flori iubite! ,, , ,,Ce triste imi stati acum si zdrobite !,, si cele auditive ,,V-au strans la piept si-apoi va arunca?", dar si olfactive ,,Ce va-ti facut miresma timpurie ?"

De asemene si figurile de stil precum epitetul ,,flori trecute ".Dar si prsonificarea care umanizeaza ,, Ce v-ati facut mireasma timpurie ?,,

In concluzie pautem afirma ca in poezia ,,In parc apartine genului liric

Răspuns de Utilizator anonim
19

O sa iti dau un exemplu facut de profesoara mea

                          Apartenență liric        

         ................ este un cunoscut scriitor al literaturii romane . A imbogatit literatura romana cu multe si valoroase opere literare , una dintre acestea fiind si cea intitulata ..................

          În opinia mea , opera literara ................. scrisa de .............. apartine genului liric deoarece intrumeste trasaturile acestui gen literar .

           Genul liric cuprinde operele literare in care autorul isi exprima ideile , gandurile si sentimentele in mod direct , folosind un limbaj artistic dezvoltat.

           Autorul descrie cu multa sensibilitate .................(spui ce descrie , in cateva randuri 1,2 )    

          In țesătura textului se întâlnesc sugestive si variate figuri de stil si procedee artistice cae infrumuseteaza textul si impresioneaza cititorul. Astfel intalnim.....................(exemple)

          Eul liric , vocea interioara a poetului ,isi face simtita prezenta prin marci lexico-ramaticale specifice ....................(exemple , poti scrie cateva verbe si pronume la persoana intai si a doua )

          Elementele de versificatie , rima..................... , ritmul ......................,masura de ........................silabe confera muzicalitate si finete textului .

           Sentimentele , trairile eului liric sunt transmise in mod direct .

           In concluzie,tinand cont de argumentele mentionate , putem afirma ca textul citat apartine genului liric .      

Alte întrebări interesante