Limba română, întrebare adresată de mareo, 8 ani în urmă

O argumentare la genul dramatic a operei Omul cu mârțoaga de G.Ciprian
Urgent va rog eu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de esmeraldaodobescu
5

Genul dramatic cuprinde totalitatea operelor literare destinate faptului de a fi puse în scenă. Singurele intervenții directe ale autorului în text sunt indicațiile scenice sau didascaliile. Modurile de expunere prezente sunt dialogul și monologul dramatic. Structura specifică include acte, scene și tablouri.

O primă trăsătură a genului dramatic prezentă în fragment este folosirea dialogului ca mod specific de expunere. Textul este o succesiune de replici între cele trei personaje: Varlam, Nechita și slujitoarea Fira.  Dialogul susține acțiunea și dă formă concentrată întâmplărilor.                                                                                 O altă trăsătură semnificativă este prezența indicațiilor scenice sau a didascaliilor. Ele au rol regizoral, dar și în caracterizarea personajelor.

Astfel, având în vedere folosirea prin excelență a dialogului ca mod de expunere, dar și a indicațiilor scenice ca mijloc de caracterizare a personajelor, se poate afirma că textul dat aparține genului dramatic

Doar acestea sunt,succese mari.


mareo: Încă trei trăsături pls
esmeraldaodobescu: Ok,voi edita
esmeraldaodobescu: Doar acestea sunt
esmeraldaodobescu: Ai vazut editarea?
mareo: Da,mersi mult
Alte întrebări interesante