Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

O asemanare si o deosebire dintre mitoza si meioza.
VA ROG!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Explicație:

Mitoza este un proces de diviziune celulară care are ca rezultat două celule fiice identice genetic care se dezvoltă dintr-o celulă monoparentală. Meioza, pe de altă parte, este diviziunea unei celule germinale care implică două fisiuni ale nucleului și care dă naștere la patru gameți sau celule sexuale, fiecare având jumătate din numărul de cromozomi ai celulei originale.


Utilizator anonim: Multumesc frumos
Utilizator anonim: cu dragg❤️
Răspuns de andreeaaaaoana12
0

Principalele asemănări și diferențe între mitoză și meioză sunt cele două Mitoza și meioza sunt două diviziuni celulare care apar în celulele eucariote și ambele inițiază de la o celulă-mamă diploidă. Dar, mitoza produce două celule firale diploide care sunt identice genetic cu celulă-mamă, în timp ce meioza produce patru celule fiice haploide care nu sunt identice genetic cu celulă-mamă. 

Mai mult, în timpul creșterii și dezvoltării, mitoza produce multe celule în organismele multi-celulare, în timpul reproducerii, meioza produce celule sexuale. Mai mult decât atât, există multe alte asemănări și diferențe între mitoză și meioză, care sunt detaliate aici după o scurtă introducere a mitozei și meiozei.

Alte întrebări interesante