Fizică, întrebare adresată de grigorceacostel, 9 ani în urmă

O asemanare si o deosebire intre a) imaginea reala si imaginea virtuala b)propagarea sunetului prin aer si apa va rog mult

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de blindseeker90
15
a) Atat imaginea reala cat si cea virtuala sunt reprezentari ale unui obiect in functie de o lentila. Deosebirea dintre ele este ca imaginea reala este obtinuta la intersectia razelor de lumina emise de obiect, dupa ce au trecut prin lentila, pe cand imaginea virtuala este formata prin prelungirea directiei razelor optice in sens invers pana se intalnesc. De aceea se si numeste virtuala, nu exista in realitate, este una imaginara.
b) Sunetul se propaga atat in apa cat si in aer prin aceeasi metoda: vibratia de la sursa creeaza o noua perturbatie in mediul ei inconjurator si produce alta vibratie, si apoi se face alta vibratie, si asa se propaga mai departe. Diferenta dintre cele doua medii este viteza: Viteza de propagare a sunetului este invers proportionala cu densitatea mediului prin care trece. Apa fiind un lichid, are densitate clar mai mare decat aerul, asa ca sunetul se va propaga cu viteza mai mica. De aceea auzi pe cineva vorbind imediat cand esti in aer, dar cand ai capul sub apa auzi cuvintele distorsionate pentru ca vin mai incet inspre tine.

grigorceacostel: ms
Alte întrebări interesante