Limba română, întrebare adresată de Maryinimioara1, 8 ani în urmă

o compumere despre iarna lunga am nevoie deoarece la teza am luat nita mica si as vrea sa mi-o maresc....una lunga cam de 100 200 de cuvinte


Rodi11: Bună, poti cauta si la mine la răspunsuri, sigur vei gasi una dar ai mult de căutat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lolyypop
2
Iarna este un anotimp minunat, plin de sarbatori si veselie. Nimic nu se compara cu prima ninsoare sau cu suspansul si nerabdarea copiilor ce il asteapta pe Mos Craciun.
Iarna, copiilor le place sa iasa afara ca sa se bata cu bulgarii sau ca sa faca oameni de zapada.
Eu cred ca iarna este un anotimp frumos deoarece ne invaluie intr-o atmosfera de basm datorita frumusetii peisajelor si totodata datorita atmosferei create de venirea Craciunului. Pentru mine, Craciunul este o perioada fantastica. Totul este decorat, iar pe strazi stralucesc luminite. Aceasta perioada festiva este pur si simplu unica in an... Nicio alta perioada a anului nu ne aduce in suflete mai multa bucurie decat nasterea Domnului.
Iarna, pe langa minunatele momente festive de care avem parte, intalnim peisaje mai spectaculoase decat in orice alt anotimp. Pomii goi si tristi sunt impodobiti cu turturi si zapada. Prin fata caselor sunt o multime de oameni de zapada. Totul este acoperit de zapada. Chiar si masinile! Afara este frig, dar totusi, pe fereastra se vad copii care se joaca mai ceva ca in august! Cu totii se bucura de iarna.
Un alt lucru minunat la iarna este faptul ca este singurul anotimp potrivit pentru sporturile ca schiatul sau snowboardul. La munte, vedem o multime de adulti si copii infruntand frigul si ninsorile, pentru a schia sau a se da cu placa... Indiferent de varsta, oamenii se bucura de aceste sporturi.
Eu ador sa ma plimb iarna. In acest anotimp, peste tot sunt o multime de lucruri interesante de vazut si de facut. De asemenea, imi place sa merg la patinoar iarna. Este foarte distractiv: o multime de oameni patineaza cu gratie pe gheata alunecoasa.
Totul este minunat iarna!!!

lolyypop: Este buna?... trebuia mai lunga?
Maryinimioara1: este foarte bine! acum, sa vad ce spune diriginta si...o sa iti zic ce nota am luat ok? ms din tot sufletul!!!!!!!!!
lolyypop: ok, cu mare placere! sper sa iei o nota buna!!!
Maryinimioara1: ms te pup ! somn usor byee!!
lolyypop: Somn usor si tie! Pa, pa! :)
lolyypop: Deci... ce nota ai luat pe compunere?
lolyypop: :)
Alte întrebări interesante