Limba română, întrebare adresată de Calun, 9 ani în urmă

O compunere 25-30 randuri despre o intamplare petrecuta in lumea florilor!! Va rooog!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrianaTene
2
         Era odata  o frumoasa gradina cu toate speciile de plante. Acolo, convietuiau cele mai frumoase flori din toate colturile lumii. Cei mia frumosi trandafiri, lalele, crizanteme si multe altele.
          In acea lume, nu calcase vreodata picior de om. Plantele erau vrajite, ca orice om va trece pe langa ele sa le vada ca o intreaga livada de buruieni, urzici si uscaturi. Mereu, in acea gradina plantele erau foarte fericite, dar, numai una, era foarte trista. Era un firicel de iarba abia rasarit din pamant. Firicelul se intreba unde este si cum gaseste  lumina. strigand incolo si incoa. In cele din urma, ii raspunse un copac. 
           Copacul il indruma pe firicel, si ii spuse ca  pentru a ajunge la luina,  trebuie sa treaca cateva teste pe parcursul supravietuirii lui. Primul va fi vantul. Este foarte ascutit, il va pune la pamant, dar el va trebui sa-i reziste si sa se ridice. Al doilea este momentul in care pierde pe cineva drag, al treilea, iubirea. Momentul in care apare un alt copacel care cauta lumina si el trebuia  sa-l indrume. Al patrulea, ajutorul. Cand cineva are nevoie de ajutor, sa il ajute. Toate acestea sunt niste teste care odata promovate, va ajunge la lumina. 
             Dupa intraga discutie, copacul ii spune ca si el a treut prin acel test, iar dupa cateva momente, el se usuca si cade. Firicelul ramane singur iar micul copacel abia ce crescuse si  cauta lumina.
Alte întrebări interesante