Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

O compunere Animalele si iarna.Minim o pagina.Urgent va rog.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dincamaria15
6
era o noapte friguroasa de iarna toate animalele stateau la adapost .dimineata urmatoare se auzeau pasi prin zapada deodata un iepuras curios si inghetat de frig se speriasera de vanatori care cautau animale pentru ale omor.iepurasul anunta repede celelalte animale si o luase la goana vanatori au inceput sa alerge dupa micul iepuras care abea putea alerga.ioepurasul s-a ascuns repede intro scorbura si a stat pitit acolo in frig.vanatorii sau dat batuti dar bietul iepuras si celelalte animale murise de frig.sfarsit sper ca team ajutat
Răspuns de Iosunt
3
Într-adevăr iarna friguroasa de îngheață apele. Doi ursi se plimbau pe lângă lac. Un urs vede un peste. Acel peste tremura de frig și de foame. Ursul la fel de foame! Deodată sare pe gheata de o zdrobește. Odată cu gheata a murit și pestele. Ursul l-a luat și l-a mâncat. Celălalt se uita cu mila la aceasta fapta.
Pe neasteptate, Un leu sare dintr-un tufiș. Leul acela era prieten cu pestele acesta, așa ca vine și îl mănâncă pe urs Cum la mâncat și el pe peste. Al doilea urs, la fel se uita cu mila. Leul era trist de moartea peștelui. Așa ca el se uita la urs și îl intreaba:
-De ce ai fost crud? Când l-ai văzut mâncând pestele, de ce ai stat și te-am uitat?
Lupul, nervos, îl mănâncă și pe urs. După ani și ani, leul devine prea bătrân și se stinge. Ajunge sus și îl vede pe cel de al doilea urs mâncat.
-Ai fost crud cu mine! Nu am făcut nimic! Ai ajuns aici acum, nu te ajut!
Deodată, leul cade jos în flăcări pentru acea fapta!
NICIODATĂ SA NU FIȚI RAI! ROATA SE INTOARCE!!!
Alte întrebări interesante