Limba română, întrebare adresată de baiatulcutranda, 9 ani în urmă

o compunere arg. despre poluarea pamantului de 15-20 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de titovm
16
Era Marti , cu toti ne pregateam pentru a merge in vizita la bunica . Eu si Marian am decis sa mergem cu bicicleta fiindca ni s-a parut mult mai ecologic . Pe drum am observat niste tineri care aruncau deseurile in mijlocul strazii . La un moment dat , Marian a franat si a alergat dupa acei tineri , acesta mai curajos de fel le-a spus pe fata cu nu este bine ceea ce fac si ar trebui sa arunce acele deseuri la gunoi . La pubela publica .
Tinerii s-au aratat a fi destul de intelegatori la cele spuse de Marian , promitand ca nu vor mai dauna mediului inconjurator .
Pe tot parcursul drumului baietii au vorbit non-stop despre cele intamplate . Au ras ba chiar s-au gandit daca acei tineri se vor tine de promisiunea facuta ,fiindca nu pareau prea seriosi .  
Ajunsi la bunica lor acestia au salutat-o cum se cuvine si s-au laudat cu fapta facuta , in acelasi timp criticandu-i pe acei tineri care nu stiau ca un singur pet runcat pe jos poate dauna mediului inconjurator , cel in care traiesc , de fel . Faptul ca poluarea nu ajuta cu nimic , din potriva , distruge , ne distruge viata si vietile copiilor nostri .. comentau cei doi copii pe aceasta tema bunicii . 
La intoarcere spre casa acestia au fost insotiti de bunica lor , care s-a oferit sa-i duca cu masina , iar acestia s-au impotrivit zicand : " Nu vrem , nu vrem , nu stiti cat de mult poate afecta conservarea aerul curat  ? "  
Pe drum la intoarcere Marian admira privelistea mirifica , pe geamul masinii bunicii mele , pe cand dintr-o data acesta ii zari pe acei tineri care spre uimirea noastra faceau curatenie in locurile in care au aruncat deseuri si de alte dati . 
Cu toti am ajuns fericiti acasa , fericiti ca am vazut-o pe bunica si ca am reusit sa le deschidem ochii acelor tineri  subliniindu-le faptul ca tot ceea ce faceau era sa polueze nu sa ajute cu ceva mediul , natura .
( Sper ca te-am ajuta , sper sa iei 10 ! sa ma anunti !!!!! )

Alte întrebări interesante