Limba română, întrebare adresată de andrada4976, 8 ani în urmă

O compunere argumentativă genul EPIC va rog mult ,mult ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandraalexa28
1
Genul epic cuprinde totalitate operelor literare in versuri sau in proza, in care autorul se exteriorizează in mod indirect, prin intermediul personajelor, al naratorului și al acțiunii, ce se desfășoară in timp și spațiu și este organizata pe momentele subiectului.
Opera ,,...’’ de .... aparține genului epic întrucât are toate particularitățile acestui gen literar, atât la nivel formal, cât și compozițional.
In primul rând, naratorul obiectiv/subiectiv își face simțită prezenta prin intermediul mărcilor lexico-gramaticale specifice: verbe și pronume la pers 1,2/3(ex.). Titlul, element sugestiv și rezumativ, anticipizeaza orizontul de așteptare al cititorului. Sintetic/Analitic, este alcătuit din punct de vedre morfologic dintr....Acțiunea este structurata pe momentele subiectului și poate fi rezumata astfel:(rezumat de câteva rânduri).
In al doilea rând, la acțiune participa peronaje ce sunt caracterizate in mod direct și indirect din care reiese ca sunt ....(iei exemple din text+cum sunt acestea din caracterizarea indirecta). De asemena, se remarca și prezenta indicilor spatio-temporali (dacă sunt in textul tău) (ex.). Modul de expunere predominant este naratiunea, care relatează întâmplările in ordine cronologica(ex.), care se îmbina armonios cu dialogul, care dinamizeaza acțiunea(ex.) și cu descrierea, care prezintă particularități la personajelor/spațiului înconjurator(dacă ai in text descriere).
In concluzie, pe baza argumentelor prezentate anterior, putem afirma ca opera citită, scrisă de ... aparține genului epic.


Sper ca te-am ajutat! BAFTA!☺︎︎

andrada4976: Multumesc frumos!!!!!
Alte întrebări interesante