Limba română, întrebare adresată de boleabotezat, 9 ani în urmă

o compunere ca la incheiere sa aiba urmatoarele cuvinte:Mai sint si alte fete in clasa ta, spuse mama.Iti vor fi prietene cu tine cita vreme vei fi si tu prietenoasa cu ele

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Raluka111111
1
A inceput scoala .
Acum sunt in clasa(in clasa care esti) si avem 2 colegi noi , iar nemaipomenit este ca sunt si gemene .
Toata clasa este rea cu ele , dar eu as vrea sa fiu prietenoasa , asa ca ma voi duce la ele sa ne cunoastem si cine stie , poate ne vom imprieteni .
Totul a fost super , dar dupa o luna totul a inceput sa se schimbe , au inceput sa minta , sa jicneasca , asa ca si eu ma m purtat cu ele asa cum sa u purtat cu mine .
Dupa putin timp i am cerut un sfat mamei. La care raspunse
"Mai sunt si alte fete in clasa ta . Iti vor fi prietene , atata timp cat si tu vei fi prietenoasa cu ele"

Ma bucur ca te am ajutat , mai poti schimba ceva la compunere , nu e chiar perfecta ...:-);-)

boleabotezat: iti multumesc
Răspuns de Jumpforjoy
2
     Era luni. Vara s-a dus incetisor , iar primul semn era , faptul ca , frunzele copacilor isi croiau dum spre pamatul rece si uscat , ce astepta fulgii reci impreuna cu Craiasa Zapezii , sa-l imratiseze cu iubirea cu care o faceau in fiecare an. 
      Al doilea vizibil semn era , cel mai trist , inceperea scolii. Pentru mine nu era chiar asa de trist , deoarece imi place scoala , dar anul asta era diferit.  Clasa a VI-a era aprope , iar eu , trebuia sa indur prima zi de scoala , singura...deoarece eram "fata noua". 
      La fosta scoala , eram preferata tuturor , dar acum , nimeni nu ma stia. Era asa de greu sa îi vad pe toti cum zambeau si isi povesteau toate intamplarile din vacanta. Imi era asa de dor de fostii mei colegi. Ii iubeam din toata inima..si ei pe mine.
      Am intrat cu capul in pamant , in clasa. Era o clasa frumoasa , curata si cu banci separate. Toate bancile erau aranjate intr-un mare cerc. Pe pereti erau foi cu informatii , majoritatea in engleza , deoarece scoala era privata si se baza mult pe limba engleza.
      Copiii se uitau la mine , dar nu indrazneau sa imi vorbeasca , iar eu era mai mult decat speriata.
      O fata , inalta si draguta a venit la mine. Mi-a urat "bun venit !" si s-a oferit sa imi faca turul scolii. Scoala era mare , cu camere de relaxare , sala de mese , receptie , clase si holuri cu dulapuri proprii. 
      Mi-am gasit dulapul , iar in timp ce imi aranjam cartile , un copil , tot nou , mi-a spus ca e putin speriat. Ii intelegeam sentimentele. Am facut cunostinta , iar apoi ne-am asezat in banci. 
      Dupa cateva minute , doamna diriginta a intrat in clasa si m-a luat in brate.     M-am simtit minunat in momentul in care am simtit iubirea pe care mi-o transmitea. In acel moment , am capatat mult mai multa incredere in mine si am incercat sa vorbesc cu restul copiilor , dar , majoritatea nu ma bagau in seama.
      Eram treisprezece elevi in clasa , asa ca bancile erau asezate intr-un semicerc. M-am asezat in penultima banca. Toti copii pareau asa de reci si parca nu existam , avand impresia ca se uita urat la mine . Copiii imi pareau foarte ingamfati. De obicei ,  toti erau prietenii mei , chiar daca erau fete sau baieti.
     In cateva zile , spre surprinderea mea , toti copiii erau prietenii mei. Radeam in fiecare zi , vorbeam pe site-uri de socializare si ma simteam ca si cum eram de acolo , de ani intregi.
      Acum ma simt ca acasa si imi iubesc colegii !  Imi amintesc cand , in momentul in care ajungeam acasa si incepeam sa plang , deoarece nimeni nu vroia sa vorbesca cu mine , mami imi spunea "Mai sunt si alte fete in clasa ta si vor fi prietene cu tine , câtă vreme vei fi si tu prietenoasa cu ele ! "
    
   
    
    
     
Alte întrebări interesante