Limba română, întrebare adresată de Ioanaalexandra29, 8 ani în urmă

o compunere care trebuie sa aiba o poveste despre o fata(sau baiat) in ziua ei/lui de zi cu zi dar sa apara un obiect / persoana magica

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ct999
3
Tema
Era o zi destul de insorita. Emil tocmai ajunse acasa de la scoală, unde aflase ca a doua zi avea un test la matematica, era ultimul test din semestru iar cel ce venea a doua zi cu tema fara greseala primea un punct in plus, asta da ambitionare! Totusi Emil nu prea avea chef de teme asa ca el se duse afara unde isi întâlni colegii pentru o ora de joaca.
A trecut destul de mult timp iar mama îl cheamă in casa. Se făcuse târziu. Emil era îngrijorat ca nu va sti sa rezolve exercitiile de la tema, când, deodată, din penarul lui pentru scoală, stiloul lui cel frumos, albastru cu dungi, se ridica in pozitie verticala si începu sa scrie in caiet. Emil era surprins si se întreba cum de stiloul lui cel din totdeauna ii rezolva tema la matematica. Devenise un obiect magic! Emil privi toata scena. Stiloul copia exercitiile însemnate ca tema din carte pe caietul lui apoi le rezolva. Stiloul scria impecabil si nici o greseala nu mazgalise foaia.
Dupa un timp, Emil isi dădu seama ca stiloul se oprise din scris. Tema era terminata.
Emil lua stiloul si îl puse la loc in penar apoi isi pregăti ghiozdanul. Nu mai avea nici o grija, avea un obiect magic cu el. A doua zi avea să il arate tuturor la scoală.
Emil adormi linistit in acea seară fără grijă zilei de mâine, doar avea un obiect magic in penar! Cine mai era ca el?
Alte întrebări interesante