Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

O compunere contra toamna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biamariaghibrigiu
2
                     Este toamna . Eu merg  cu mama si cu sora mea in parc . Acolo sunt multe leagane si tobogane .
                    A trecut o ora si am ajunt acasa . Eu sunt plictisit . Am stat 5 minute sa ma gandesc ce sa fac . Mi-a venit o idee ; sa fac o scrisoare catre toamna .  Ca doar ea  ne aduce in fiecare an fructe legume si multe altele . In scrisoare am scris ca ii multumesc ca are grija de noi sa nu racim , ca fara ea nu am manca gutui si multe altele .
               A doua zi am fost cu mama la posta . Acolo am pus scrisoarea  in posta. Sper ca toamnei sa-i placa scrisoarea mea si sa-mi aduca  si ea o scrisoare

biamariaghibrigiu: cpl.
Răspuns de viogeoionut
4
Toamna vine însoțită de vânt puternic si de ploi. Tot toamna alunga soarele puternic , lăsând in urma doar raze ce nu reușesc sa încălzească.Regina toamna ingalbeneste peisajul cândva verde , ruginește pădurea si alunga frunza verde si jucăușa. Datorită toamnei păsările ce ne încântau auzul cu glasuri fermecate au plecat acum spre alte tărâmuri încălzite de razele jucăușe ale soarelui . In padure , de spaima toamnei nu se mai vede nici o țipenie de necuvântătoare , toate s-au furișat din calea vântului nervos care pare a urla de durere spulberând tot ce ii apare in cale. Neajutoratele frunze se rotesc intr-un dans necontrolat cerând parca ajutor .. Toata natura a amorțit mohorâtă si trista, si uda pământul cu lacrimile neîncetate ale toamnei .

viogeoionut: Cu drag !:)
Alte întrebări interesante