Limba română, întrebare adresată de adrianady131, 9 ani în urmă

o compunere cu orce titlu sa aiba 11 adj

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cassi1
0
Intr-o zi frumoasa de vara eu cu mama mea ne-am dus sa cumparam fructe si legume.
Cand am ajuns la piata eu am vazut niste mere stralucitoare ,parfumate si rosii precum sangele.Dupaceea am zarit niste pere zemoase, galbene ,gustoase si grasane precum puii mici si galbenu de caina.Mama nu stia ce sa ia . Eu i-am spus sa ia merele sau perele zemoase si grasane.

adrianady131: trebie sa aiba mai multe randuri
adrianady131: sa fie mare
Cassi1: Nu mare de vreo 20 de randuri
Cassi1: scuze am scris gresit
Cassi1: trebuia sa scriu la alta intrebare
adrianady131: pa da
Răspuns de PersoanaPublica
2
Ariciul si marul fermecat

Este o dimineață insorita de inceput de primăvara. Pe cer zboară albinele scoțând un zumzait puternic. Lui aricel, îi plăceau foarte mult zilele cu soare. El crede ca aduce noroc. Se scoală din pat privind spre fereastra,ia gustarea de dimineata si începe gimnastica. Câteva ore mai tarziu, un iepuras vine grabit la Aricel si spune:
-Aceste mere sunt foarte gustoase! Ia si tu unul!
Aricel se gândeste o clipa ce mar ar putea fi cel mai bun apoi ia unul din cosuletul iepurasului si îi mulțumește. Iepurașul pleacă mai departe pe cărarea aurie. Aricel musca din mar si simte gustul dulceag si zemos. Marul era atât de bun la gust încât el crede ca e fermecat. El se laudă la toți prietenii din pădure ca are un mar "magic". Insa nimeni nu l-a crezut. A doua zi se întâlneste iar cu iepurașul care i-a dat marul si il întreabă:
-Iepurasule! Mărul care mi l-ai dat este foarte gustos! E adevarat ca e fermecat?
Iepurașul scoate un surâs mic si spune:
-Nu e fermecat. A crescut intr-un pom bine îngrijit.
Aricel nu mai sta la vorba si planteaza un pom. Pomul tot crescând, făcea si mere tot mai gustoase. De atunci, Aricel a invatat sa prețuiască natura.

Sper ca ti-am fost de ajutor. Stiu ca e lung dar eu la scoala am luat FB adică foarte bine când doamna învățătoare a citit textul.
Alte întrebări interesante