Limba română, întrebare adresată de THES26, 8 ani în urmă

O compunere cu tema lacul de 25 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de leruaeli
0

Răspuns:

Explicație:

Lacul zanelor

   La o margine de codru ,un lac cu apa cristalina te imbie sa-l admiri .  Nuferii galbeni , trestia si pirul ofera adapost pentru pasari , pesti si insecte . Seara se lasa incet si linistea deasemenea ,peste lacul cu ape arginii. Pestii s-au retras la fundul lacului ,numai broastele isi canta serenada de seara.

    De dupa deal , rasare luna galbena si rotunda . Stele argintii incep sa sclipeasca pe cerul ce devine tot mai intunecat . Luna se apropie de lac , isi priveste chipul rotund si luminos care se reflecta in luciul  , zambeste  multumita ,apoi  isi vede de drumul ei celest.

    Un fosnet se aude dinspre padure . In lumina lunii si a stelelor se vad niste fete frumoase care alearga spre lac . Incep sa danseze  parca plutind in aer. Hainele lor stralucitoare par a fi tesute din fir de aur si matase. Sunt tinere si frumoase .Incep sa cante si totul din jur amuteste . Nici broaste , nici pasari , nici insecte nu mai misca . Totul pare incremenit ,parca timpul s-a oprit in jurul lor .Numai ele canta si danseaza  . Apoi, ca la un semn , dispar asa cum au aparut , lasand in urma lor o boare calda , precum boarea unei dimineti de vara .

Sper sa-ti placa .

Succes !!

Alte întrebări interesante