Limba română, întrebare adresată de andreeani, 9 ani în urmă

o compunere cu tema "o calatorie intr-un vis"
ajutati-ma plssss


GabyLoL: cate randuri?
andreeani: sa fie cam de o pagina
GabyLoL: ok

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GabyLoL
4
 Aseara am facut o calatorie in propilu meu vis.Si ce credeti ca am inatalnit in calatoria mea?
 In calatoria mea am vazut 3 case , fiecare avea cate un propietar.Unul era un iepure , altul un cocos iar altul un lup. Propitari nu se intelegeau de loc . Cocosului nu ii convenea ca iepurele cultiveaza mrcovi pe terenul lui , iepurelui nu ii convenea ca lupul haule ( zbiara ) la luna in fiecare seara iar lupului nu ii convenise ca cocosul codcodacea mereu.
 Intr-o zi lupul s-a gandit sa manance cocosu.Se duse lupul la iepure si ii propuse un targ:
 -Ma ajuti sa elimin cocosu,iar eu iti las casa lui tie. Esti deacoed?
 -Da , spuse iepurele.
 Iepurele avea acuma loc unde sa isi cultive morcovi fara sa fie certat de cocos.Dupa ce a fost mancat cocosul de lup iepurelui ii venise in minte o idee sa manance el lupu. Dar cum sa faca asta ? Ei bine s-a dus la lup si i-a zis:
-Acuma ca cocosul nu mai e pentru ca l-ai mancat tu nu vrei sa-mi pregatesti o ciorba si mie? 
 Lupul aceptae ideea si pregatise ciorba . Iepurele cand a ajuns la lup acasa sa manance ciorba a adus un cutit pe care l-a omorat pe lup.
 Iepurele cred ca si acuma mai locuieste undeva in visul meu bogat cu trei case .
 

Asta a fost compunerea sper sa fie buna ! Daca e prea lunga o prescurtezi tu!
Răspuns de floraflorentina
2
O calatorie intr-un vis
Se spuna ca viata fara vis este o viata risipita cand toti oameni viseaza la mai multe dorinte si se simt atat de fericiti cand isi ating scopul. Magia visului o faci calatorind prin tot ce este  si ce nu este posibil cand dormi sau cand te gandesti la ceea ce iti doresti. Un copil mic isi intreba mama cum se intampla un vis si mama ii raspunde"-Fiule viata este scurta dar un vis te poate duce peste tot in lume. Inca din copilarie te pierzi prin drumuln parcurs din vis si te trezesti la capatul calatoriei pe care ai parcurso ca nimic nu era mai frumos daca se indeplinea. Dar cum se spune proverbul " Sa visezi nu te costa nimic"

GabyLoL: Faina :)
Alte întrebări interesante