Limba română, întrebare adresată de comyboeru, 9 ani în urmă

O compunere cu tilul "Anotimpurile, poveste fara sfarsit,"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IIoana5
0
E iarna si iarna nimeni si nimic nu ma convinge ca exista si alt anotimp. E o iarna ca toate iernile, inceputa la sfarsitul lui noiembrie, luna din care nici ciorile nu mai croncanesc, numai vantul suiera amenintator. Uneori ma rog sa  ploua, sa mai vad si altceva decat zapada. Sase luni pe an ma simt singura in desertul alb, ca toti vecinii mei hiberneaza. Ca mine.

Iarna aceasta nu si-a arat inca dintii puternici, dar ninge sistematic, ninge mult, ninge mereu. De cateva luni nu vad decat alb in fata ochilor. Am inceput sa tanjesc dupa negru! Soarele il vad doar in desenele copiilor afisate pe frigider iar frigiderul e in priza pentru ca produce caldura. E totul alb-gri ca mi-e frica sa nu ma intalnesc cu ursul polar si sa nu-l disting in peisaj, sa-mi aud vorbe-n sat ca nu-mi place sa salut vecinii. Chiar invizibil, el e singurul meu vecin, restul apar doar rar, de sub glugi, la lopata printre troiene de zapada.

Unii spun ca tara in care traiesc eu de noua ierni, Canada, ar avea patru anotimpuri. Canada e o tara libera, fiecare are dreptul sa creada ce vrea. Unii zic ca iarna ar fi singura certitudine canadiana, pentru ca nu uita niciodata sa vina si, daca vine tarziu, sta pana tarziu. Nu-i contrazic, n-am argumente. Altii sunt mandri de iarna lor, dezapezesc cu sarg si-si mai arunca cate-un puc in fata lopetii, sa-si aminteasca ca ei au inventat hockey-ul. Ei sunt doar o minoritate, nu ma impresioneaza. Altii incearca sa te convinga c-o iubesc. Nu pot sa nu fug cu gandul la medicatie, la protocoale de tratament  si la eficienta lor. Unii se plang ca iarna e prea lunga si, daca ciuliti urechea, in plansetul lor se aude si vocea mea. Da, a mea e! Nu aruncati cu oua, folositi zapada, avem de ne ingroapa.

 Fiecare crede ce vrea! Eu cred cu toata taria ca aici, in Canada, nu exista decat trei anotimpuri: iunie, iulie si iarna. Iunie si iulie sunt optionale.


comyboeru: Fiecare anotimp.
IIoana5: scuze :((((
comyboeru: Anotimp, poveste fara sfârșit si sa fie bon
comyboeru: Non-literar
comyboeru: Anotimpurile
Alte întrebări interesante