Limba română, întrebare adresată de vanesageorgibo, 9 ani în urmă

o compunere cu titlu ce tie nu-ti place altuia nu-i face

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Adela1
2
                             Ce tie nu-ti place,altuia nu-i face

   Se zice ca au fost o data o vulpe si o veverita.Pe atunci,toate animalele se hraneau cu iarba iar iepurele statea la taifas cu lupul fara nicio grija.Vulpea si veverita erau bune prietene si li se dusese veastea prin padure pentru asta.
   Insa,intr-o zi,vulpea a constatat ca se plictisea,asa ca s-a gandit:"Ce-ar fi sa-i fac eu o farsa veveritei,ca suntem prietene bune si n-o sa se supere!". Asa ca s-a pus pe treaba.A intis un fir de panza de paianjen la iesirea din vizuina veveritei si a pus apoi,pe jos,scaieti.
   Veverita,nebanuind nimic,a iesit din casa,s-a impiedicat si a cazut...drept in scaieti!Vai...O zi intreaga i-a luat sa si-i scoata din blanita!Dar,apoi,cand a terminat,si-a dat seama cine a facut-o si a pornit intr-acolo.
   Dimineata,vulpea a iesit tanosa din casa ca sa se duca la veverita,sa rada de ea.Dar,cand a iesit din casa,veverite a lovit-o din plin cu baloane cu vopseluri colorate,apoi  a strigat in gura mare ca sa cheme toate animalele padurii,pe care le pusese in garda cu o noapte inainte.Apoi,i-a zis vulpii:
   -Ce tie nu-ti place,altuia nu-i face!
  Am aflat si eu povestea de la un om care trecea pe acolo si a vazut ce s-a intamplat.Iar acum vi-o povestesc voua!
   Si asa,dragii mei,a aparut si la oameni zicala:"Ce tie nu-ti place,altuia nu-i face!".
Alte întrebări interesante