Limba română, întrebare adresată de Mario018181, 7 ani în urmă

O compunere cu Titlu ,, Cum pot zbura’’
Minim 10 rânduri
Ofer coroana!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farfuridi1234
0

Cum pot zbura

Vasile se afla la bordul unei aeronave ce transportă marfă.

- Vasi, Vasi! Vino de urgenta la cabina! Il strigă Dorel, muncitorul din aeronava!

Vasile tresare rapid de pe scaunul confortabil de la coada avionului unde avea o vedere frumoasa pe mica fereastra. Se strecoara printre cutii, mai mult se impiedică, insă ajunge la Dorel care urla de zor langa pilot. Pilotul un om de 70 de ani, pensionat de 25 de ani de de la Tarom, a lesinat.

Dorel, nu stie să scrie și să citească, deși are 36 de ani. Pentru meseria lui de manipulant marfă îi este necesar doar comunicarea verbală. Părinții lui au fost foarte open-minded și l-au susținut să nu se mai ducă la școală dacă nu-i place. Astfel el a renunțat de la clasa a 2-a.

- Vasile, ar fi cazul să pilotezi tu avionul! a spus agitat Dorel. Tu te descurci sa intelegi ce fac manetele alea de pe bord, a continuat apoi mai domol.

- Cum pot zbura! Cum pot pilota! E prima mea zi cand zbor cu avionul! a tipat Vasile către Dorel.

- Te ajută prietenul tău de pe telefon, GOGU!

- Dorele, ești genial, caut pe internet! A, și ar trebui să existe și câteva manuale tehnice ale avionului pe aici. Te rog, caută-le tu!

Și uite așa, Vasile cu ajutor de pe internet și de pe manualele tehnice a reușit să aterizeze cu aeronava zdravană și intactă la sol.

Alte întrebări interesante