Limba română, întrebare adresată de denizasachi22, 8 ani în urmă

O compunere cu titlu' : Momente de aur : de 25 de randuri!!! va rog repede

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miki1223
0
A fost o Zi,în care eu merseseram la bunici. peste două Zile,urma ziua mea de naștere. Eu eram foarte entuziasmată. zilele au trecut repede si in sfârsit era ziua mea. Eu asteptam această zi mai mult ca orice Di n lume deoarece mie imi plac momentele cand ne strângem toată familia la masa,povestim întâmplări amuzante petrecute de noi si ne uram toate cele bune. La ora 12:15 noi eram deja la masa,dar eu observasem ca doua scaune sunt libere. atunci l-am luat pe tata de mana, si l-am dus in bucătărie unde nimeni nu ne auzea. Eu i-am spus:
- De ce sora si fratele meu nu sunt la masa?
- Ei nu au putut ajunge in Romania azi. Acolo in Germania unde se află acum,este foarte aglomerat drumul iar ei au vrut să vină cu avionul dar Din păcate,la aeroport ă fost un incendiu si toate avioanele numai pot decola pana maine dimineata.
-Tati,ei sunt bine?
-Da. Nu-ti face griji de asta acum . Tu du-te la masa,nu lasa musafirii sa astepte si nu fi tristă de ziua ta ca maine o sa vina si ei si totul o sa fie bine.
-Bine tati. Hai ca ma duc.
Cand m-am așezat la masa,bunicii si alte rude ma intreaba de ce frații mei nu sunt aici. Eu in acel moment,treeemuram toată si le-am spus că ei nu pot veni azi deoarece a aparut ceva intre timp. Ei au inteles dar eu tot eram îngrijorată sa nuuu se fi intamplat ceva rau intre timp de care tata nu vroia sa imi spuna.
După ce am mâncat aperitivul,urma grătarul si apoi tortul. In timp ce bărbații pregăteau grătarul,la masa se povești ca de fiecarrrre data,întâmplări amuzante. Bunica zise:
-Și intr-o zi cand sa ma duc in grădina,văzusem un mar de care vroiam neapărat să îl gust. Eu cu gândul la acel mar rosu,am luat usor scara si m-am urcat in copac. Eu rămăsesem înțepenită acolo pana ă venit soțul meu sa ma dea jos.
Toata lumea a ras si a iesit afara sa culeagă 5 dintre merele gustoase povestite se bunica
Grătarul era gata si toti ne asezam la masa. Noi am deschis televizorul ptr.a vedea noutăți la stiri. Acolo se arătase incendiu Di n Germania,iar eu cand auzisem ca au fost 9 oameni răniți printre care 2în stare gravă,o fata si un băiat cu varsta intre 22-23 de ani,eu am crezut ca e vorba de sora si fratele meu. Imediat am început să plâng,iar mama;tata,bunica,bunicul si natura mea ma întreba de ce plâng. Intre timp ce incercam sa le explic clar ce am crezut,la usa bătuse cineva . Cand sa dus tata sa deschida usa,era frații mei care eram foarte îngrijorată ca sunt in stare gravă la spital . Eu m-am dus,i-am luat in brate si neam așezat toată întreaga familie la masa,si totul a fost foarte frumos cand nimeni nu lipsea. Pot spune ca acest moment ă fost unul de aur,adică frumos/deneuitat

miki1223: sau. De ziua mea eram la bunici. Toată familia era numai frații mei lipseau care se aflau în Germania. si acum poti spune tu cv frumos. ca la sfarsit au venit si ai fost cea mai hucuroasa
miki1223: mai adauga tu cv. si daca cu toate ca adaugi cc,SFAT:Scrie mai mare. Asta făceam eu
miki1223: cu toate ca adaugi cv este mic*
miki1223: va rog ajutati-ma si pe mn acum. intrati pe contul meu,si vedeti ptr.ce am nevoie de ahutor
miki1223: plss
Alte întrebări interesante